Een streepje geschiedenis

De bakermat van Arc metaalwerken vinden we terug in de jaren 80 waar Dhr. Jos Kuijken (architect, maar vooral fanatiek bouwer) en zijn echtgenote Linda Bollen (architect) in deze periode samen een architectenbureau runnen. Hun voorliefde om mooie bouwwerken te creëren vanwege hun beroep was erg groot… Maar, het 'theoretisch ontwerp' van de architect overbrengen op de vakman, die deze dient om te zetten in 'de praktijk' bleek al snel niet vanzelfsprekend te zijn. Al te vaak gingen belangrijke detailleringen verloren doordat er teveel partijen in dit uitvoeringsproces deelnamen. Jos en Linda besloten dan ook niet veel later om zelf de handen uit de mouwen te steken als vakman, en startten samen in 1985 hun eigen zaak: Arc metaalwerken. (Waarbij Arc stond voor de rechtstreekse boog tussen de architectuur en de uitvoering) met als ondertitel "ontwerp én uitvoering"  Gebeten door steeds nieuwe en steeds grotere uitdagingen creëerden zij het éne na het andere project waarbij wél het gewenste eindresultaat behaald werd. Zo konden hun ontwerpen toch compromisloos worden omgezet in de praktijk. Dit gebeurde in een eigen atelier in Kiewit te Hasselt.

Enkele eerste projecten :

Van 1980 tot 1984 kregen ze 4 zonen. Zij groeiden op, omringd door de intensieve en creatieve activiteiten van hun ouders. Van jongs af aan raakten zij vertrouwd met de zeer verfijnde uitvoeringstechnieken van hun ouders. Dit stimuleerde in grote maten hun creativiteit. Toch gingen ze later elk hun eigen weg en kozen ze voor zeer uiteenlopende studies. Biologie, architectuur, sport... Maar toch bleven ze alle vier op de een of andere manier verbonden met de zaak. Net zoals hun ouders waren ze gebeten door de mogelijkheden, hoe ontwerp én uitvoering onder een dak tot onberispelijke resultaten kon leiden.

2008 Dries Kuijken, neemt vrijwel meteen na het beëindigen van zijn studies (in Leuven) een plaats in in het bedrijf. Als geen ander kan hij zich materialen en technieken eigen maken, hetgeen hij reeds jarenlang voorheen geleerd heeft van zijn grote voorbeeld. Samen met Marijn zorgen zij voor het begin van de opvolging. 2010 Gijs-Brecht voegt zich samen met Harm bij het bedrijf en ze starten samen een bvba onder de nieuwe naam: "Arc exclusief bvba".

2018 - Arc exclusief bvba wordt arc metaalwerken. We zijn verhuisd naar een groter pand in Ham, en hebben ons ondertussen gespecialiseerd in enkele takken van de metaalwerken: Zo zijn we gespecialiseerd geraakt in metalen carports, trappen in geperforeerde staalplaat, en gemotoriseerde poorten.